CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2010/08/07

Post Convention Tour – the Canadian Rockies

Peale DKG rahvusvahelist konverentsi Spokanis oli soovijail võimalik osa võtta 4 päevasest reisist Kanada mäestikesse. Olen käinud kaks korda Šveitsi Alpides ja imetlenud ümbrust Mont Blancilt 3842 m kõrguselt. Kuid naasnud nüüd Kanada mäestikest pean tunnistama, et eesti keeles ei jätku sõnu kirjeldamaks seda muinasjutulist, suurejoonelist, lummavat, aukartust äratavat ja hingematvalt kaunist loodust. Seda peab igaüks ise NÄGEMA.

Meie grupis oli 20 inimest, kelledest 18 olid vahvad ameeriklannad, siis mina Eestist ja üks leedi Kolumbiast. Meid saatis superprofesionaalne giid ja sõbralik bussijuht. Läbinud Washingtoni ja Idaho osariigi ületasime Kanada piiri takistusteta ja edasi Briti Kolumbiasse ning Albertasse, kus see Kanada rahvuslik uhkus asub – the Canadian Rockies – 1500 km pikk ja 150 km lai. 4 rahvusparki – Kootenay, Jasper, Banff ja Yoho, mida külastasime, aitavad hoida kaunist floorat ja faunat looduskaitse all. Lilli ei lubata murda – ‘Jätame ka teistele külastajatele võimaluse nautida ilu’ seisis plakatitel, loomi ei tohi küttida. Inimesed tulevad üle maailma ja fotografeerivad igaveseks mällu türkiis-sinised ja smaragdrohelised järved, milledesse peegelduvad lumetippudega dekoreeritud paksu okasmetsaga kaetud mäed, jääaegsed sätendavad liustikud ja sealt alguse saanud vahused kosed, põnevalt karvased mägikitsed, uudishimulikud hirvepaarid, ukerdavad pruunkarud ja kõhedust tekitavad grislid.
Mulle imponeeris kõige enam Louise järv, mida kahelt poolt kallistavad kõrged rohelised mäed ja millede keskel laiub valge 230 km suurune liustik. Inimesed on nagu täpikesed selle ahhetama paneva võimsuse ees. Vaatemäng on suurem kui elu.

Nende 4 päeva sisse mahtusid ka suplus raadiumiga rikastatud kuumaveeallikas Kolumbia järve orus; massiivsete traktorbussidega tõusmine Athabasca liustikule; gondliga sõit väävlit sisaldava mäe otsa Banffi looduspargis; indiaanlaste reservaadis ööbimine; 20 sajandi algusaastate luksrongide muuseumi külastus Cranbookis jm.

Olen väga õnnelik, sest see, mida ma nägin 4 päeva jooksul, oli minu elu suurim elamus. Lisaks sain juurde palju toredaid sõpru.

Tekst ja fotod: Margarita H.

0 kommentaari: