CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

2011/11/08

Oktoobrikuu koosolek- Parem Elu

25.oktoobri DKG Alpha kokkusaamisel jagasin oma mõtteid ja järeldusi koolituskursusest Parem elu: sinu parem elu algab sinust enesest, http://www.paremelu.ee/ , millel osalesin 2011.aasta kevadel. Korraldajaks oli Tartu väikefirma Parem Elu, kelle korraldatud kaheksa iganädalast koolitus-kokkusaamist toimusid Tallinnas.
Esmapilgul tundus see meile kõigile, piisavalt haritud ja uudishimulikele naistele, palju kuuldud ja räägitud teema. Kuid vahel on vaja seisatada, mõnikord isegi sammuke tagasi astuda, et märgata , mis moodi me enda eest hoolt kanname, ja mitte ainult hingekese eest, nagu Lutsu loo köster manitses, vaid ka keha eest. Kui meil on hea nii hinges kui puhas rõõm sellest, mis meile peeglist vastu vaatab, siis jagub meil jõudu, energiat ja mõistust elus hakkama saada; siis on elu nauding.
Järgnevalt mõnet mõtted sellest, mis tekkisid selle kursuse ajal ja hiljem, kui kuuldu ja loetu oli juba settinud. Ei hakka neid selles nupukeses pikemalt lahkama, aga ka vaid nimetades tekitavad need arusaamad ja seisukohad igas meis omi mõtteid.
Kas ma tean, mida ma tegelikult tahan?
Mida kõike ja milleks me siin elus kaalume ja mis on selle kõrvalmõjud?
Iga probleemi lahenduseni on enamasti vaid umbes viisteist sentimeetrit maad – vahemaa kahe kõrva vahel.
Sõna “ei” on parasiit ja mõttetu sidesõna igapäevases kõnes. Jälgigem ennast, kas “ei” lipsab sinna, kuhu ta ei peaks ning suunab meie mõtteid pigem negatiivseiks kui positiivseiks.
Me oleme, hingame, mõtleme ja otsustame – tingiv kõneviis on segaja, aga kindel kõneviis ning positiivsus aitavad sihikindlalt tulemust saavutada.
Tee endaga seda, mida sa tahad, et teised sinuga teeksid – naerata ja toeta!
Kui leiad, et sinu parem enesetunne on loomulikum tulema, kui oleksid saledam või veidi kaalukam, siis tuleb hoolega õppida oma keha tundma; tuleb õppida oma keha kuulama ja usaldama ning nelja reeglit jälgima

NELI KULDSET REEGLIT
1. Söö siis, kui kõht on tühi
2. Söö seda, mida sa tahad
3. Söö teadlikult, naudi iga suutäit
4. Lõpeta, kui tundub, et kõht on täis

Kui tead, mis ja kuidas toimib, ka kehakaalu ja -kuju osas, aga ei tee nii, et tulemus sind rahuldaks, siis järelikult sa ei tea veel.
Peegelpilti ei saa muuta. Saab muuta ennast seestpoolt . Silmside peegli kaudu iseendaga aitab endas selgusele jõuda.
Kujutlusvõime on võimsam kui tahtejõud; kujutluspilt peab olema võimalikult detailne
LIIKUMINE, LIIKUMINE, LIIKUMINE!
Kõik, mis liigub, see elab ja areneb. Meid ei ole loodud istumiseks, meie struktuur vajab pidevat õlitamist ja mahlade liigutamist – liikumist. Sinna juurde puhast õhku, vett , toitu ja häid emotioone. JA ELU SAABKI PAREM!
Tarkust ja teadmisi pole kunagi liiast. Toidupüramiid aitab mõista, mis inimhelae vajalik ning hea. Vaata pilti siit.

PEA MEELES:
- ei ole keelatud toite;
- on neli kuldset reeglit;
- on küsimus sellest, kelle käes on võim - toidu või sinu
- on teadmised, mida sa söödud toiduga manustad
Tasakaal ja mitmekesisus on harmoonilise kulgemise alus.

Teksti kirjutas: Tiiu

0 kommentaari: